Foto: Pexels

Aquests dies, amb el fred que fa, ens ho pensem dues vegades abans de sortir al carrer si no és estrictament necessari i, quan no hi ha més remei, ens abriguem com mai, amb tantes capes que semblem una ceba. Doncs resulta que les nostres mascotes, si poguessin, farien el mateix.

La Direcció General dels Drets dels Animals del govern espanyol ha creat una taula per entendre quines temperatures poden suportar els gossos, la mascota més comuna i que més necessita sortir de casa. Segons aquest departament, els gossos petits i mitjans comencen a notar el fred quan la temperatura baixa dels 10 graus centígrads, tot i que no hi ha cap risc fins als 4 graus. En el cas dels grans, el risc no apareix fins que el termòmetre marca l’1. Evidentment, en tots els casos cal tenir en compte la raça. Sigui com sigui, es recomana abrigar-los, eixugar-los bé si tornem d’un passeig sota la pluja i intentar que les caminades llargues siguin en hores de sol.

I no oblidem els gats: n’hi ha que viuen al carrer i, tal com recorda el govern central, es refugien del fred dins dels motors dels cotxes. Abans d’arrencar, hem de fer uns copets perquè surtin.