Rousaud ha estat premiat per la UFEC. Foto: Instagram (@eduardrousaud)

Aquest 2020 atípic i difícil per a tothom acaba amb dos premis esportius, un per a un golfista pratenc i un altre per a un institut de Viladecans.

El dia 24 del mes passat es va anunciar que l’Institut Josep Mestres i Busquets de Viladecans rebria un dels guardons de la segona edició dels Premis Inclusius de l’Esport Català (impulsats per l’Onat Foundation de Sergi Mingote i la Secretaria General de l’Esport). Els premis reconeixen la feina d’aquest centre escolar viladecanenc en el seu projecte d’educació física en el qual les activitats adaptades tenen un enorme protagonisme.

“Cada any rebem alumnat amb necessitats d’atenció específica. Volem que la inclusió sigui un fet diferencial del centre. L’esport ha de ser el motor que promogui la inclusió i l’acceptació de la diversitat”, van explicar responsables del centre en un vídeo projectat el passat dia 1 al Palau de Pedralbes de Barcelona, lloc des d’on es va celebrar la gala l’entrega de premis, de forma telemàtica.

Poc més tard, el dia 9 d’aquest mes, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va anunciar els esportistes i clubs que seran premiats en la 24a Festa de l’Esport Català. En aquest cas, el jove Eduard Rousaud, del Club de Golf El Prat, ha estat l’escollit com l’esportista masculí català amb més projecció.

Actualment, Rousaud és el líder del rànquing amateur europeu (té 20 anys) i enguany ha debutat al US Open sent encara amateur (fita que en el golf espanyol només han aconseguit ell i el basc Jon Rahm).