Falta que la Federació Espanyola oficialitzi la fi de les lligues. Foto: AEP

L’AE Prat podria veure’s beneficiat per l’eliminació dels descensos de categoria aquesta temporada. Falta que la Federació Espanyola (RFEF) doni el vistiplau definitiu a la contraproposta dels clubs, però tot fa pensar que el conjunt de Pedro Dólera es mantindrà a la categoria de bronze del futbol estatal el curs que ve.

Quan s’han jugat 28 jornades del grup 3 de Segona B, els potablava ocupen la setzena posició de la classificació, la que obligaria a jugar-se la permanència en un play-out en una temporada normal. L’equip pratenc havia aconseguit sortir del descens directe gràcies a uns mesos de febrer i març espectaculars, quan només havia perdut un partit.

Mentre esperen notícies definitives per part dels organismes rectors de la lliga, l’activitat del conjunt pratenc es concentra a les xarxes socials, on fent servir l’etiqueta #JoSócAEPrat els aficionats i els jugadors comparteixen fotografies i vídeos.

TERCERA I FUTBOLCAT
La possibilitat de posar el punt final a les competicions sense que els equips baixin de categoria però respectant ascensos (siguin directes o bé a través d’un play-off a partit únic i en un mateix escenari) també està sobre la taula per a les lligues de Tercera Divisió i tot el futbol organitzat per la Federació Catalana, tant masculí com femení.

La UE Castelldefels, onzena a Tercera, també es mantindria en la categoria (que previsiblement veuria ampliat el nombre d’equips que la configuren) mentre que el Gavà i el Viladecans, representants de la zona del Delta a Primera Catalana, també repetirien la temporada 2020-21.