Costa va arribar a Nova York fa un any i sis mesos. Foto: Twitter (@GuillemCosta)

If I can make it there, I’ll make it anywhere. It’s up to you, New York, New York. (Si puc fer-ho aquí, podré fer-ho a qualsevol lloc. Depèn de tu, Nova York, Nova York). Aquest fragment de la popular cançó de Frank Sinatra parla de les oportunitats que brinda aquesta ciutat a tothom qui estigui disposat a treballar de valent. I ara mateix, hi ha un castelldefelenc que està fent el seu camí en la ciutat que molta gent considera la capital del món.

Guillem Costa és el Director de Projecte Local (DPL) de la Barça Academy de Nova York des de fa un any i sis mesos. Va començar a donar-li puntades a la pilota a la UE Castelldefels i vestiria el groc de l’equip de la seva ciutat entre els 5 i els 19 anys. Aleshores va emprendre el camí de les banquetes, primer també a la UEC i posteriorment a la Damm. El seu primer contacte amb el Barça, explica a Línia Mar, va ser en un campus d’estiu durant l’estiu del 2014. Dos anys i mig més tard, els projectes amb les acadèmies del club li requeririen una dedicació total.

“La feina del DPL és apassionant, m’ho passo molt bé. Té una barreja molt maca entre l’aspecte esportiu i l’estratègic i d’operacions. A més, la gestió de grups i recursos humans, cosa que m’agrada especialment, té una importància cabdal a l’hora de compartir tot el que el projecte Barça Academy i el club volen transmetre arreu del món”, explica des de 6.200 quilòmetres a distància de casa seva.

I és que Costa ja està acostumat a veure món. “Des de que vaig entrar a l’FCBEscola la temporada 2016-17 he estat a Oklahoma, Houston, Miami i Atlanta (també als Estats Units), Perth (Austràlia), Wellington i Auckland (Nova Zelanda), Lund (Suècia), Ohrid (Macedònia) i Buenos Aires (Argentina)”, apunta, repassant les seves experiències arreu del planeta.

SENSE DATA DE TORNADA
I és que viure i treballar en una ciutat com Nova York és un somni i un repte que molta gent voldria tenir l’ocasió de tenir i, per això, de moment no té data de tornada a casa. “L’experiència està sent molt positiva en tots els sentits. Ens està permetent conèixer una ciutat meravellosa i una cultura i forma de vida molt diferent. Es troben a faltar la família, els amics i la vida a Catalunya, però de moment l’experiència està sent molt enriquidora. No sabem quant de temps estarem aquí, suposo que quan sentim que és el moment de tornar, ho farem”, afegeix.

Costa, a més, ha hagut de viure aquest 2020 marcat pel coronavirus lluny dels seus. “Sembla que cap a mitjans de juliol seguíem estabilitzats, tot i que preocupa l’augment de casos. Esperem que pugui revertir-se la situació aviat a la resta del país i que aquí els casos puguin seguir disminuint a poc a poc”, conclou.