La plantilla 2019-20, la que ha aconseguit l’ascens. Foto: BFV

Esperat. Desitjat. Anhelat. Lluitat. L’ascens a Lliga Femenina 2 que perseguia el BF Viladecans des de fa molts anys ha arribat de la manera més inusual. Però ha arribat. El passat dijous 14, el club publicava un comunicat explicant que, després de molts anys intentant-ho, la temporada 2020-21 el sènior femení jugarà a la segona categoria del bàsquet estatal femení.

“Es podria resumir com que hem arribat a una destinació esperada d’una manera no volguda. Era l’objectiu, i estem molt contents, el club feia molt temps que ho buscava”, assegura a Línia Mar l’entrenador del conjunt viladecanenc, Enric González. “Tindrem la possibilitat d’estar en la mateixa lliga que equips com el Barça i competir contra elles, la veritat és que se’ns presenta un repte molt important”, apunta l’entrenador, que va renovar el seu contracte amb l’entitat a principis de febrer.

Aquest repte, doncs, obligarà a reforçar l’equip “però sense tornar-se boig, perquè hi ha una base molt bona”. Tot i això, González mostra la seva preocupació perquè no sap quan ni en quines condicions començarà el curs que ve. “Hi ha molts detalls del nostre dia a dia que són incògnites. Hi haurà un altre brot? Com serà la post temporada o la pretemporada? Hem de considerar que l’aturada, per a les jugadores, haurà estat com patir una lesió de llarga durada. Veurem quines dates plantegen”, reflexiona González, que diu que el reacondicionament físic i la recuperació de “moviments i fonaments del joc que el cos ha oblidat” seran clau per tornar a arrencar.

El BF Viladecans 2020-21, però, ja comença a tenir forma, ja que el club ha anunciat també les renovacions de Marta Guerrero, Sonia Pascual, Mar Ribera i Silvia Marceló.