Un pagès de Gavà cultivant espàrrecs al Parc Agrari. Foto: Twitter (@FiraEsparrecs)

L’Ajuntament de Gavà ha suspès la Fira d’Espàrrecs d’aquest 2021 per la pandèmia. Tot i que abans de Setmana Santa l’alcaldessa Raquel Sánchez va presentar les activitats, finalment el consistori ha decidit suspendre la mostra que s’havia de fer del 30 d’abril al 2 de maig. Fonts municipals argumenten que s’ha pres la decisió perquè el coronavirus impedeix fer el tradicional Concurs d’Espàrrecs i paneres de verdures i llavors.

Des del consistori asseguren que la decisió s’ha pres amb l’acord de la Cooperativa Agropecuària de Gavà. A canvi, s’ha plantejat un programa d’activitats alternatiu denominat Temps d’Espàrrecs. Una de les propostes és traslladar la mostra gastronòmica als restaurants de la ciutat. Així doncs, el GastroGavà d’enguany es farà del 22 d’abril al 9 de maig en la vintena d’establiments participants.

A més de degustar plats i menús, aquells que vulguin comprar espàrrecs dels agricultors locals ho podran fer al mercat de pagès que s’instal·larà a la Torre Lluc. Els pagesos gavanencs també podran vendre els seus productes al Mercat de la Terra que cada dissabte es fa a Barcelona. Allà, la Cooperativa hi instal·larà una parada durant el mes d’abril.