Acte de la signatura del conveni. Foto: Ajuntament

Entre el 27 i el 29 d’abril, Gavà serà l’escenari de la 65a Fira d’Espàrrecs, una iniciativa que posa en valor un producte tan característic del municipi alhora que promou la seva dinamització econòmica.

Abans de la cita, i com cada any, l’Ajuntament i els pagesos de la Cooperativa Agropecuària han signat el conveni de col·laboració que la farà possible. L’acord, signat el divendres dia 13 d’abril, estableix la concessió d’un ajut de 25.000 euros per finançar l’organització del concurs d’espàrrecs i paneres artístiques de la fira; 2.000 més per portar a terme la campanya de prevenció sanitària i uns altres 7.000 per la compra de llavors d’esparregueres.

En aquest sentit, el vicepresident de la Cooperativa Agropecuària, Salvador Barri va agrair el suport municipal “per mantenir aquesta pagesia encara viva”, la qual considera que “és una mica la imatge de Gavà, una ciutat molt vinculada a la terra”, va afegir. L’alcaldessa Raquel Sánchez, per la seva banda, va destacar la importància d’arribar a consensos i va vincular l’acord a la preservació del Parc Agrari, “un espai amb valor paisatgístic i mediambiental on es desenvolupa una activitat de la qual hi continuen vivint famílies de Gavà”, va afirmar.

Coincidint amb la signatura del conveni es va presentar el cartell de la fira, que enguany compta amb una fotografia d’uns espàrrecs recentment collits. Una imatge que, per a Josep Pañella, president de la cooperativa, representa “un estil diferent”, una representació real dels seus espàrrecs.