Un dels venedors del mercat de Castelldefels que va participar en la marxa lenta de protesta. Foto cedida

Desenes de venedors del mercat setmanal de Castelldefels van protagonitzar una marxa lenta de vehicles dimecres 10. La protesta denunciava que l’Ajuntament no els rebaixa les taxes que paguen per poder muntar les seves parades.

La manifestació arriba després del fracàs de les negociacions amb l’Ajuntament perquè els rebaixés les taxes municipals. Segons expliquen els venedors, el consistori es va comprometre a estudiar “una rebaixa de les taxes municipals per al 2021”. Es tractava d’una mesura similar a la que sí que han rebut sectors com la restauració o l’hostaleria.

Des de l’Associació de Comerciants no Sedentaris de Castelldefels lamenten que, finalment, no s’ha aconseguit cap acord. Per això, si no hi ha cap canvi per part del consistori, aquest 2021 hauran de pagar el 100% de la taxa per instal·lar la seva parada.

L’entitat recorda que, tot i ser un mercat a l’aire lliure, l’aforament del recinte continua limitat al 30%. També remarquen que, durant el 2020, no van poder treballar durant 14 setmanes, el moment del confinament total. Després han continuat patint noves restriccions i tampoc han pogut fer els mercats extraordinaris de Nadal i a l’estiu que es feien els diumenges.

Per això demanen a l’alcaldessa Maria Miranda que prengui una decisió que els permeti “alleugerir la càrrega fiscal sobre el col·lectiu” per aquest any. Són mesures que ja s’han pres en municipis de l’entorn i que ajudarien a sobreviure a treballadors d’un sector molt afectat per les restriccions.