S’han fet 50 controls sanitaris. Foto: Arxiu

Durant els últims mesos s’ha portat a terme una campanya d’inspeccions sanitàries de bars i restaurants pratencs, per part del departament municipal de Salut Pública i Consum. En total, s’han fet una cinquantena de controls on no s’ha constatat anomalies greus, informa el consistori en un comunicat. 

En aquest sentit, només hi ha hagut quatre irregularitats: tres mostres d’oli que superaven el límit de compostos polars regulats, i una mostra de menjar que incomplia el nivell microbiològic. En aquests casos s’ha obert un expedient als titulars dels establiments perquè adoptin mesures correctores.

Les inspeccions periòdiques vigilen aspectes com la higiene del local, la temperatura de les càmeres, el compliment de la llei del tabac, els protocols en la manipulació d’aliments i la recollida de mostres de menjars per fer anàlisis microbiològiques, entre altres.

Aquests controls “eviten riscos per a la salut de les persones i vetllen pel compliment de la normativa corresponent”, expliquen des de l’Ajuntament en un comunicat.

Per altra banda, i relacionat amb la salubritat, el consistori i Ecovidrio han impulsat una campanya per promoure el reciclatge entre el sector hostaler del Prat. I és que aquest sector consumeix prop del 50% dels envasos de vidre d’un sol ús.

La iniciativa va arrencar el passat dia 13 amb la realització d’enquestes als bars i restaurants pratencs per conèixer les seves necessitats per facilitar el trasllat dels residus als contenidors.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram