Sergi Cócera rebent un premi de la mà de Josep Roca. Foto: Ramon Josa

L’Hotel Rey Don Jaime de Castelldefels va acollir “amb èxit” el passat diumenge dia 20 la tretzena edició de les Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat. El principal reclam d’aquest esdeveniment organitzat pel Gremi d’Hostaleria va ser la participació de l’expert en vins Josep Roca, el qual juntament amb els seus germans regenta el cèlebre restaurant El Celler de Can Roca.

Roca, o ‘Pitu’, s’autoanomena “cambrer de vins” i és un expert en maridatge. Al restaurant familiar, premiat com el millor del món en diverses ocasions, el vi assumeix potència com a inspiració en la creació i conceptualització dels plats del seu restaurant el qual, per altra banda, té tres Estrelles Michelin. Per la seva banda, Roca ha estat reconegut com a Premi Nacional de Gastronomia al Millor Maitre de Sala (2004), Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sommelier (2010) i Premi de l’Acadèmia Internacional de Gastronomia al Millor Sommelier.

Roca va dir durant les Trobades que “són un bon moment per fer balanç de les activitats de l’any i un punt de trobada per a tot el sector de la gastronomia i intercanviar propostes”.

Un esdeveniment que també va fer un reconeixement a la gastronomia local, ja que es van lliurar els premis de la Ruta de la Tapa i es va escollir el millor cuiner de la ciutat, que va recaure en Sergi Cócera, del grup Lancaster, mentre que el premi a l’excel·lència va ser per a Joan Vilalta, de Solifemar.

El restaurant Las Delicias va rebre el premi a la Millor Tapa, mentre que la més original va ser per a La Canija. La millor presentada va ser la del Ristorante Tibu-ron, la millor elaborada va ser la de La Charleta i, per últim, el jurat va considerar que la que tenia millor gust era la de La Finca Carnes & Brasas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram