Hi haurà 37 tapes disponibles a la ruta. Foto: Consell de Turisme

Del 12 d’abril a l’1 de maig està tenint lloc el QuintoTapa, l’única ruta de tapes que converteix la “carxofa Prat en un argument gastronòmic per servir-la durant 20 dies a bars i restaurants” de la ciutat, destaquen els organitzadors. I és que el tipus de terreny del Delta, profund i fèrtil, el clima ben temperat per la protecció de les muntanyes i l’acció del mar, fan que la Carxofa Prat sigui aquí més dolça i tendra.

Enguany se celebra la quarta edició de la ruta, la qual “manté intacte” el seu propòsit inicial, que és “fer bullir l’olla durant tres setmanes per descobrir les possibilitats culinàries de la Carxofa Prat”, destaquen des de l’AGT Baix Llobregat.

En aquest sentit, els restauradors participants han acceptat, un any més, el repte de crear “propostes desconegudes, originals, artesanes i de qualitat”. Per altra banda, la ruta també serà “una excusa” per descobrir els atractius turístics del Prat, els quals són un “destí ideal”, segons els organitzadors del QuintoTapa. Aquesta ruta gastronòmica proposa la visita a un entorn urbà envoltat de platges, pinedes, el Delta del Llobregat i un Parc Agrari del Baix Llobregat de 2.700 hectàrees que contextualitza els arguments que concentren les tapes.

La ruta constarà de 20 tapes amb carxofa Prat i 37 si es comptabilitzen les Tapes de la Casa, acompanyades amb una cervesa o aigua, que valdrà 2,5 euros. En cas d’escollir una tapa amb carxofa, el preu puja a 3 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram