La Carxofa Prat, una delicatessen comarcal. Foto: Ajuntament

La primavera ja ha fet acte de presència i, amb ella, el Prat ha fet una nova aposta pels seus productes més característics. Durant aquests mesos de març i abril, el municipi està celebrant la Festa de la Carxofa, unes setmanes durant les quals serà el producte estrella de l’horta del Parc Agrari en una sèrie d’activitats.

La més important són les Jornades Gastronòmiques, que arriben a la vuitena edició amb la participació de 32 restaurants de nou municipis –la majoria del Prat–, amb una oferta molt variada “des de propostes de cuina tradicional a la més avantguardista”. Aquestes jornades no només ressaltaran les possibilitats de la carxofa del Prat, sinó també dels pollastres Pota Blava. De fet, molts dels menús dels restaurants fan propostes al voltant d’aquests dos elements característics de la gastronomia local. Les jornades finalitzaran el pròxim diumenge 2 d’abril.

El padrí d’aquestes jornades és Carlo Petrini, president i fundador del moviment internacional Slow Food, el qual compta amb més de 100.000 associats en 170 països.

Per altra banda, el 31 de març el Mercat Municipal del Prat acollirà un show cooking o cuina en viu, dedicat a la Carxofa Prat, amb la participació del xef Joan Figueras i del gastrònom Rafa Punyet. A més, del 12 d’abril a l’1 de maig se celebrarà una nova edició de la ruta de tapes Quinto Tapa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram