Els eixos comercials de Castelldefels buits. Foto: R. Josa / Aj. de Castelldefels

El confinament decretat per l’estat d’alarma ha impactat de ple en el sector del comerç, que s’ha vist obligat a abaixar les persianes i a aturar totalment la seva activitat. Tot i que molts ciutadans continuen comprant productes a través d’internet, la gran majoria ho fan a les grans cadenes, ja que les botigues de proximitat no tenen les eines ni la presència per treballar en aquest camp.

Per això, el Gremi de Comerç de Castelldefels i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament estan treballant per posar en marxa, tan aviat com sigui possible, una plataforma de venda en línia per a tots els comerciants de la ciutat. D’aquesta manera esperen arribar al màxim nombre de veïns i veïnes i, d’aquesta manera, capejar de la millor forma possible la crisi econòmica provocada per aquesta pandèmia.

En aquest sentit, la presidenta del Gremi, Mari Cruz Durán, assumeix que el comerç local s’haurà “de reinventar”.

AL LÍMIT
Des de l’associació, la presidenta reconeix que “no serà fàcil tornar a obrir les portes” i diu que tenen clar que “hi haurà comerços que no tornaran a obrir”.

Per això, des del Gremi demanen als veïns i veïnes de Castelldefels que, un cop tornin a obrir tots els comerços, la clientela torni a comprar a les botigues de proximitat.

A més, juntament amb l’Ajuntament estan preparant una intensa campanya de promoció, han elaborat una llista de tots els establiments que continuen oberts durant l’estat d’alarma i el consistori ha obert una línia d’ajudes de mig milió d’euros.