La plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet demana als candidats del Barça que protegeixin els terrenys de Viladecans. Foto: Àlex Recolons/ACN

Les candidatures a la presidència del Barça de Víctor Font i Toni Freixa s’han compromès a conservar els espais agrícoles i naturals que el club té a Viladecans. Així ho van explicar un membre de la candidatura de Font i el mateix Toni Freixa en unes trobades que van mantenir amb membres de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. Les reunions es van celebrar després que la plataforma enviés una carta oberta als tres candidats on els mostrava la seva preocupació pel paper d’agent immobiliari que ha jugat el club durant les darreres dècades.

L’entitat considera que, si guanyen les eleccions, els dos candidats, Font i Freixa, “treballarien molt positivament” per evitar la degradació d’aquests espais naturals. Asseguren que han mostrat un compromís social i ambiental del club amb el territori on s’ubica i que, això, els permetria projecta una imatge pública positiva de l’entitat.

SENSE RESPOSTA
Joan Laporta, l’altre candidat que disputa la presidència del Barça, no ha respost a la carta enviada per la plataforma. L’entitat considera que és una actitud reprovable i pregunta si l’expresident vol que el club “continuï sent una agència de negocis immobiliaris” sense tenir en compte el cost social o ambiental dels projectes.

En aquest sentit, recorden que va ser justament durant el mandat de Laporta quan el club va comprar aquests terrenys, a tocar de la reserva del Remolar-Filipines. L’entitat diu que es tracta d’una “operació molt fosca”, ja que el Barça va pagar 18 milions d’euros per uns terrenys taxats en poc més d’un milió d’euros. L’objectiu era construir un gran centre comercial i d’oci en uns terrenys naturals i agrícoles a tocar de la C-31.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram