Vivim un moment del tot excepcional, en plena alerta per evitar la propagació del coronavirus – Covid-19. Una situació que ha trasbalsat la vida de tots nosaltres i la manera de relacionar-nos. Com a Ajuntament, estem des de fa setmanes en contacte permanent i col·laborant amb les autoritats sanitàries, per tal de fer el seguiment de l’evolució del coronavirus i frenar la propagació del virus a L’Hospitalet. En moments tan complicats com els que vivim, hem d’assegurar als nostres veïns i veïnes la prestació dels serveis públics essencials.

En l’actual escenari d’emergència sanitària, vetllem pel compliment del Decret de l’Estat d’Alarma del Govern central i difonem totes les mesures que s’han pres excepcionalment, des de les recomanacions higièniques fins al confinament a casa, llevat dels casos previstos en què es permet sortir-ne. La nostra prioritat és protegir les persones vulnerables, evitar que se saturin els centres assistencials i limitar la vida social amb l’objectiu d’aplanar la corba de contagi.

Per aconseguir-ho, hem pres totes les mesures de seguretat als recintes i serveis on tenim responsabilitats, tancant equipaments i suspenent activitats. Hem reestructurat també els serveis municipals i reforçat les accions adreçades a protegir les persones més vulnerables; hem habilitat el teletreball entre la plantilla municipal, i estem reforçant les accions especials i d’urgència quan són necessàries.

Vull agrair molt especialment la feina de tots els professionals de la sanitat, del comerç, dels cossos de seguretat, de la neteja, dels voluntaris, de les entitats socials i de la resta de serveis essencials que aquests dies treballen intensament vetllant per al benestar de tots i totes.

Estem davant una situació nova i excepcional, i ara la màxima prioritat ha de ser atendre la salut de les persones i gestionar de la millor manera els recursos existents. Ha de ser una lluita unitària en la qual administracions i ciutadania hem de treballar plegats perquè les mesures de contenció que s’han establert siguin eficaces. Si tots som responsables i ens corresponsabilitzem, aquestes mesures seran més efectives.

Estic segura que amb la col·laboració de tothom aconseguirem vèncer aquest virus i que aviat tot torni a la normalitat. Cuidem-nos per poder cuidar els altres. #QuedatACasa #joemquedoacasa.