Estem patint sens dubte la crisi sanitària i social més complicada d’aquest segle. La crisi de la Covid-19 ens mostra les febleses que tenim com a societat i el treball que hem de desenvolupar per enfortir l’estat del benestar perquè tots els ciutadans tinguin una vida digna.

Davant aquesta nova emergència social, la crisi no la poden tornar a pagar els de sempre. Si el 2008 els governs van decidir salvar els bancs, ara el que toca és salvar les persones. No podem permetre que es tornin a trepitjar els nostres drets. No podem cometre els errors del 2008.

En el Ple d’abril vam proposar un Pacte de Ciutat basat en tres eixos: una fiscalitat justa, un pacte de reactivació econòmica i un pla de xoc social.

Una fiscalitat justa perquè aquesta crisi no la paguin els de sempre, els que continuen patint les conseqüències de la crisi del 2008. Per això plantegem la rebaixa de l’IBI i més bonificacions en impostos i taxes municipals. Alhora, volem que l’Ajuntament disposi de més recursos, destinant el 100% del superàvit municipal a polítiques socials i exigint la recuperació del rescat bancari.

Ara, més que mai, hem d’apostar per un model econòmic diversificat i que generi ocupació de qualitat. Volem que l’Ajuntament doni suport, impulsant un pla d’ajudes a fons perdut i microcrèdit a interès 0%, al nostre teixit industrial, als autònoms, a la petita i mitjana empresa de l’Hospitalet, i als mercats i comerç de proximitat.

La crisi no la poden tornar a pagar els de sempre: si el 2008 els governs van salvar els bancs, ara toca salvar les persones

I necessitem un pla de xoc social que posi les persones al centre, perquè ningú a la nostra ciutat es quedi enrere. Per això proposem mesures com una renda bàsica municipal, que complementi la d’altres administracions i ajudi les nostres famílies. També hem de millorar l’atenció i les cures a les persones, reforçant la plantilla de treballadores socials, així com treballar per garantir el dret a l’habitatge amb ajudes i bonificacions, o impulsant l’habitatge de lloguer social, entre altres mesures.

Entre tots hem de ser capaços de transformar aquesta crisi en una oportunitat per donar resposta a les necessitats urgents del present, per reforçar el nostre estat del benestar, així com repensar el nostre model de ciutat per construir avui l’Hospitalet del demà i deixar de ser la ciutat low-cost de Barcelona.

L’Hospitalet és la seva gent, i la nostra preocupació ha de ser el benestar de tothom.

Ara és l’hora de sumar esforços per superar definitivament aquesta crisi sanitària i construir una ciutat que estigui al servei de les persones, dels barris, de l’economia local, i no de l’especulació i el ciment.

Reimpulsem l’Hospitalet, per garantir tots els drets de totes les persones, a l’habitatge i al treball digne, a l’educació, a la sanitat; per promoure un model econòmic que creï ocupació de qualitat i una agenda verda ambiciosa per fer front a la crisi del canvi climàtic.

Fem una ciutat justa, dinàmica i habitable que no deixi ningú enrere.