El canvi climàtic s’ha convertit en una de les principals amenaces mundials: augment de temperatures, desglaç, fenòmens meteorològics extrems, extinció d’espècies…

Els acords internacionals per frenar-lo han quedat en paper mullat. La realitat és que continuem igual i s’ha convertit en el problema més greu que ha de fer front la humanitat, tal com denuncien milers de joves arreu del planeta.

Aquest estiu hem pogut veure com els incendis a l’Amazones estan agreujant la crisi ecològica. Indignar-se serveix per conscienciar-nos de la magnitud del problema, però per salvar el clima cal un canvi de model.

La lluita contra el canvi climàtic comença amb canvis personals i canvis en les ciutats on vivim. Les ciutats han de ser el motor del canvi ecològic. El futur del planeta es juga a cada racó dels nostres carrers i places. Cal pensar globalment i actuar localment.

Cal transformar l’Hospitalet sota criteris ambientals i socials, avançant cap a una ciutat sostenible i saludable per lluitar contra el canvi climàtic. Això significa corregir polítiques errònies del govern municipal com la tala d’arbres dels carrers, crear més zones verdes, millorar la gestió dels residus i promoure el reciclatge, o preservar la totalitat de Cal Trabal, pulmó verd i agrícola en perill per un projecte especulatiu que farà augmentar els gasos contaminants.

És l’hora de lluitar contra el canvi climàtic. Ens hi posem des de l’Hospitalet?

Som-hi!