Les taques que ha deixat l’acció d’aquests individus a la façana de la Generalitat. Foto: Bernat Vilaró / ACN

Una taverna gallega de l’Hospitalet, l’O’Chispa del barri de les Planes, ha reivindicat la protesta que van protagonitzar un grup de persones aquest cap de setmana. L’acció va consistir a tirar una substància vermella contra la façana del Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Ho han explicat els responsables de l’establiment a través del seu perfil a Instagram.

Mentre que des de la taverna asseguren que era sang, per denunciar que les restriccions de les autoritats sanitàries per frenar la segona onada del coronavirus estan “dessagnant” el sector de la restauració, els Mossos d’Esquadra expliquen que es tractava de pintura vermella.

Els agents de la policia catalana, que ja han anunciat que incrementaran la seguretat del Palau de la Generalitat i d’altres edificis del Govern per evitar que es tornin a repetir actes com aquest, van identificar quatre de la desena de participants en l’acció. Les persones identificades seran denunciades per malmetre el patrimoni històric, ja que el Palau de la Generalitat està catalogat com a element històric.