Algunes propostes són reforçar la neteja i la seguretat. Foto: Google Maps

Ampolles de vidre trencades, llaunes i gots de plàstic per tot arreu, xivarri fins a altes hores de la matinada i música que surt dels cotxes aparcats. Aquesta és l’escena habitual que pateixen, gairebé cada cap de setmana, els veïns i veïnes del carrer Femades, on s’acumulen diverses discoteques que generen aquesta activitat al seu entorn. Per intentar reduir les molèsties que pateixen els habitants de la zona, el Ple va aprovar una moció del Partit Popular que demana un Pla Especial per aquest carrer.

Entre les propostes recollides en el document, els populars reclamen que es reforci el servei de neteja durant els caps de setmana i que augmenti la presència dels agents de la Guàrdia Urbana durant la nit. D’aquesta manera, creuen que es reduiran algunes conductes incíviques que es repeteixen, com els botellons que s’organitzen al Parc de la Campsa.

A banda, la proposta del PP també demana que es facin més aparcaments, que millori la seguretat viària dels vianants i que augmentin els espais públics per als veïns i veïnes.

ACCÉS CONTROLAT AL MERCAT
Una de les mesures que l’Ajuntament ha posat en marxa per millorar la convivència entre vehicles i vianants és controlar l’accés a determinats carrers amb càmeres.

Un dels punts on ja aquest sistema és als carrers del voltant del Mercat del Centre, on només hi poden accedir els cotxes autoritzats. La mesura també s’aplica a la plaça Espanyola, un altre focus d’incivisme de la ciutat.