El soterrament és una reivindicació històrica. Foto: Clara Antón

El pont del tren que passa per sobre l’avinguda del Carrilet sempre ha sigut una barrera arquitectònica que ha dividit la ciutat i ha complicat la relació entre els diferents barris de la ciutat. Els veïns fa anys que reclamen el soterrament de les vies per poder eliminar aquesta barrera. Ara, un altre element s’ha afegit a aquesta demanda.

És la base del pont, que des del desembre llueix un mural pintat per l’artista Ampparito. L’obra, impulsada per Contorno Urbano, és el resultat d’una residència artística que l’autor madrileny ha fet a la ciutat. Durant la primera setmana, l’artista es va reunir amb ciutadans i associacions per conèixer la història i els problemes del barri.

Un cop va descobrir una de les principals preocupacions dels veïns, l’artista va decidir que no volia endolcir l’espai perquè no considera que un mural solucioni un problema col·lectiu. Per això va decidir crear una metàfora amb el programa d’edició de fotos Photoshop.

El mural reprodueix el llenç d’aquest programa quan elimina part d’una imatge. Així, Ampparito vol transmetre la idea que alguna cosa ha estat eliminada, com si el mur ja no existís. Tot i que el mur encara hi és, l’artista recull i es fa seva la demanda de la gent, que vol que la paret de formigó desaparegui.

 

Exposició d’art
urbà a Contorno

La galeria d’art urbà que Contorno Urbano té al carrer Garraf, al barri de La Florida, acull una exposició de l’artista Margalef. La mostra, que es podrà veure fins al 18 de gener, es diu Hazard i vol cridar l’atenció dels visitants jugant amb el significat de la paraula, que en anglès vol dir risc.