L’ajuda es reparteix des del gimnàs Elite Top Team. Foto: Elite Top Team

El confinament decretat per l’estat d’alarma per ajudar a frenar l’expansió del coronavirus ha tornat a deixar a l’estacada aquells que, abans de l’arribada de la Covid-19, ja no tenien on aixoplugar-se. Els sensesostre són un dels col·lectius que pitjor ho han passat durant aquests mesos, en què alguns han sigut denunciats per estar al carrer quan, si hi eren, és perquè no tenien cap altre lloc on anar.

Per intentar ajudar-los i fer-los més passable aquestes setmanes, l’André Guimaraes, propietari del gimnàs Elite Top Team, ha sortit a repartir menjar cada dijous. Amb el seu cotxe, Guimaraes ha recorregut diferents carrers i barris de la ciutat per donar menjar a aquells que ho necessitaven.

Al seu projecte s’hi han sumat alguns col·laboradors del barri com per exemple els propietaris dels restaurants La Mossegada, Casa Varela o Els Sentits, que han contribuït al repartiment aportant la seva bona mà a la cuina. A més de tots aquells que s’hi han sumat donant menjar, en alguns casos alumnes del gimnàs.

Guimaraes continua oferint aquest gest voluntari cada dijous, per això està obert a les propostes dels veïns i veïnes per col·laborar. Els donatius es poden fer al seu gimnàs, ubicat al número 32 del carrer Uva.

En declaracions a L’HDigital, André Guimaraes explica que l’agraïment per part de les que reben els aliments que ell reparteix “és brutal” i diu que molts d’ells només necessiten un gest, un somriure, per sentir-se millor. Per això, assegura que quan pugui reobrir el seu gimnàs continuarà repartint ajuda cada dijous.