Els tècnics treballen a les restes arqueològiques trobades a tocar del Pont d’en Jordà. Foto: Ajuntament

Unes obres de manteniment que Adif estava fent al talús que hi ha al costat del Pont d’en Jordà han descobert noves restes arqueològiques. Fonts de l’empresa expliquen a Línia L’H que els treballadors que feien aquestes tasques de manteniment van descobrir restes antigues just al mateix punt on l’abril de 1934 es va trobar una sitja per guardar gra de l’època iber.

Davant d’aquesta troballa, l’empresa va contactar amb la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat i va contractar una empresa d’arqueologia, tal com marca el protocol. Els arqueòlegs, juntament amb els tècnics del Govern i de l’Ajuntament, estan inspeccionant la zona. Segons fonts municipals, els tècnics hi treballaran diversos dies per saber què són i de quina època provenen les restes que s’hi han trobat ara.

Adif continuarà fent els treballs de rehabilitació del talús seguint les recomanacions dels tècnics per no malmetre cap resta arqueològica. Es tracta d’una feina habitual per tal d’evitar que hi hagi despreniments i per netejar la vegetació acumulada.

Des de l’Ajuntament recorden que, durant l’excavació que es va fer el 1934, els arqueòlegs hi van trobar fragments de ceràmica grega i romana, una àmfora ibèrica, morters i una base de vidre.

A més, durant la postguerra, el forat de la sitja es va convertir en una barraca on vivien famílies que no tenien casa.