Unes 200 persones van participar en la protesta de Collblanc. Foto: Toni Perabá

La Revolta Veïnal no para de créixer a l’Hospitalet amb el tercer tall que es farà diumenge 25 d’abril. Els convocants tornaran a reclamar més espais per a vianants i zones verdes en una de les ciutats més densament poblades d’Europa. Si el mes passat la iniciativa es va multiplicar amb un tall a la carretera de Collblanc i un altre a Cosme Toda, aquest cop només se’n farà un però més llarg.

El tall de la carretera de Collblanc començarà al carrer Llobregat, com els dos que s’han fet fins ara, però aquest cop s’allargarà fins a la Riera Blanca. Com expliquen els organitzadors, es tracta de més del doble que fins ara. Això demostra la força del moviment que ja fa tres mesos que es mobilitza i que demana al govern de Núria Marín que obrir més carrers i que no ho hagin de fer els veïns fent protestes.

DEBAT AL PLE
Ara, la petició d’obrir carrers i guanyar espai públic per als vianants i els ciutadans arribarà al Ple. Esquerra Republicana presentarà una moció per demanar sortides segures i guanyar espai públic i obrir carrers a la ciutadania. També es demanarà al govern del PSC que augmenti les zones verdes de la ciutat.

El portaveu dels republicans, Antoni Garcia, lamenta com “moltes altres ciutats, amb menys densitat que l’Hospitalet, ja fa temps que van decidir actuar”. Per això tornaran a exigir “un pla de transformació urbana i un pla per augmentar les zones verdes” a la ciutat.

L’Hospitalet surt al carrer per evitar que es massifiquin “encara més els barris”