El tram de la carretera de Collblanc que es tallarà diumenge. Foto: Google Maps

Els veïns i veïnes de l’Hospitalet fa mesos que reclamen més espai públic per als ciutadans. Des de l’inici de la pandèmia, denuncien que fan falta més zones verdes i menys espai per als cotxes en una de les ciutats més densament poblades d’Europa. Un dels barris més afectats és el de Collblanc i la Torrassa. A més, des de fa mesos veuen com a l’altre costat del carrer, a Barcelona, sí que es tanquen carrers perquè els veïns i veïnes tinguin espai per passejar i gaudir de l’aire lliure sense patir pel trànsit dels cotxes.

Per això, a través de la plataforma Un Altre l’Hospitalet És Possible, desenes d’entitats s’han unit per sumar-se a la ‘Revolta veïnal’. És una iniciativa que va néixer a la capital catalana i que proposa tallar carrers perquè les administracions els escoltin i redueixin l’espai dedicat als cotxes.

D’aquesta manera també es vol denunciar la manca d’espais verds lliures de fums i contaminació i el problema per la qualitat de l’aire que suposa el trànsit de vehicles constant per determinats carrers. Per això, a la ciutat s’ha decidit tallar la carretera de Collblanc. El tall començarà a dos quarts de dotze i es farà entre els carrers Llobregat i Doctor Martí i Julià.

La idea dels organitzadors del tall és que sigui un espai festiu, en què infants i famílies puguin gaudir d’un lloc on passejar i jugar amb tranquil·litat. També hi haurà una parada ambulant de L’H En Bici per ensenyar a reparar bicicletes.