L’Ajuntament ajornarà certs tributs i taxes per reduir la pressió fiscal sobre els ciutadans i els comerciants de la ciutat. Foto: Arxiu

L’Ajuntament ha decidit prendre algunes mesures extraordinàries per contrarestar els efectes econòmics provocats per l’expansió de la pandèmia del coronavirus Covid-19 i el confinament que ha decretat l’estat d’alarma. El consistori, tal com va demanar Esquerra Republicana fa uns dies, ha modificat el calendari d’alguns impostos i ha eliminat les quotes d’alguns serveis municipals per tal de reduir la pressió econòmica a la ciutadania.

Per exemple, s’han suspès les quotes de les escoles bressol municipals, de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) i dels poliesportius municipals. A més, també es tornarà la part proporcional d’aquest mes de març que ja es va cobrar però que els usuaris i usuàries no van poder gaudir perquè els equipaments ja estaven tancats al públic.

BENEFICIS PELS COMERCIANTS
Aquestes mesures també beneficiaran als comerciants i als propietaris de bars i restaurants, que no hauran de pagar les taxes per tenir terrasses i vetlladors durant el temps que tinguin tancats els seus establiments. Tampoc hauran de pagar l’impost per muntar la seva parada els venedors dels mercats ambulants que no hagin pogut vendre als mercats setmanals de la ciutat.

A més, també hi haurà una reducció proporcional de les taxes de prestació de serveis que acostumen a pagar aquests negocis durant el temps que, seguint les indicacions de la Generalitat i el govern de l’Estat, no han obert al públic per evitar el contagi i l’expansió del coronavirus.

AJORNAMENT DE TRIBUTS
Pel que fa als impostos municipals, l’Ajuntament ha decidit suprimir la quota de l’IBI que havia de cobrar el 30 d’abril als ciutadans i ciutadanes que ho tenen domiciliat i fraccionat en vuit pagaments. L’import d’aquest mes es repartirà proporcionalment en les set quotes que es cobraran abans de finals d’any. Pels que no el tenen domiciliat, el consistori dona un mes més de marge per pagar-lo.

També s’ajorna l’impost de circulació, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) i el dels guals, que no es passaran fins al 4 de maig, en comptes de l’1 d’abril, per a les persones que el tinguin domiciliat. Pels que no el tinguin, el podran pagar fins al 3 de juny.