Una batucada va amenitzar el tall que va ocupar la carretera de Collblanc. Foto: Twitter (@LauAlza)

La protesta per reclamar més espais públics per als vianants agafa força a l’Hospitalet. El tercer tall convocat va ser un dels més multitudinaris que s’ha fet fins ara, tal com expliquen els organitzadors. El tram lliure de cotxes durant diumenge 25 al matí es va doblar, ocupant la carretera de Collblanc des del carrer Llobregat fins a la Riera Blanca. Això va permetre tenir més espais per fer activitats, tot i que la pluja va obligar a suspendre’n algunes de les que s’havien previst. Però un cop va sortir el sol, els ciutadans van sortir al carrer i es van fer seu de nou l’espai que, la resta de dies, ocupen els cotxes.

De fet, l’organització explica que molts veïns encara tenen por de baixar al carrer, perquè encara no estan acostumats a tenir espais lliures de cotxes. Els impulsors d’aquesta iniciativa lamenten que no sigui el govern de Núria Marín qui tanqui carrers i ho hagin de fer els veïns. Posen l’exemple de Barcelona, on carrers a tocar de la ciutat es tanquen cada cap de setmana perquè els ciutadans tinguin més espai per passejar. El contrast també es pot veure a la mateixa carretera de Collblanc, on el tram de Barcelona té arbres a banda i banda de carrer. En canvi, a l’Hospitalet gairebé no n’hi ha cap. Per això, des de L’Hospitalet Verd van voler fer un homenatge a un dels últims plataners que queda a la via.

Demà el tema arribarà al Ple a través  d’una moció d’Esquerra Republicana, que reclamarà que s’obrin més espais públics per als veïns. Les diferents entitats que impulsen els talls, sota el paraigua de Revolta Veïnal, esperen que la pressió provoqui canvis en la gestió del PSC. De moment, mantindran trobades amb altres forces de l’oposició per intentar que tots els grups donin suport a la seva proposta i el govern municipal acabi tancant carrers als cotxes i els obri als vianants.

Tercer tall per reclamar més espais verds a l’Hospitalet