El Departament de Salut ha fet 5.840 tests a l’Hospitalet durant el cribratge massiu. Foto: Mariona Puig / ACN

El cribratge massiu que va realitzar el Departament de Salut a l’Hospitalet va permetre trobar 32 persones que estaven contagiades de coronavirus i són asimptomàtiques. El cribratge es va posar en marxa el 25 de novembre als casals de gent gran de Provençana, Pubilla Cases i Sant Josep i, dies després, es va obrir un nou punt a l’hotel d’entitats de la Torrassa i Collblanc.

Durant 23 dies, els sanitaris van fer 5.840 tests que van permetre trobar 32 positius i tallar les cadenes de transmissió per controlar la pandèmia. Ara, la conselleria liderada per Alba Vergés i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública han decidit que apostaran per fer cribratges més selectius i puntuals per tal de controlar i frenar l’expansió de la Covid.

El Departament també ha anunciat que construirà mòduls annexos a més d’un centenar de CAP de tot Catalunya. Seran espais on es faran proves PCR, tests ràpids i altres qüestions relacionades amb el coronavirus, amb l’objectiu de separar aquesta activitat de la resta de tasques sanitàries que es fan al centre “per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans”.

A l’Hospitalet, aquests mòduls s’instal·laran al CAP Amadeu Torner i al CAP La Florida.

El cribratge massiu a l’Hospitalet s’acaba divendres