Un dels espais del nou CAP Alhambra del barri de Santa Eulàlia. Foto: ACN

El nou Centre d’Atenció Primària de Santa Eulàlia ja està en funcionament. El CAP Alhambra ha obert portes avui per tal de substituir l’antic CAP Mossèn Cinto Verdaguer, que havia quedat antic i sense espai per atendre a tota la població. El nou espai, que ha d’oferir atenció sanitària a més de 20.000 persones, té més del doble de metres quadrats dedicats a l’atenció assistencial gràcies als 1.574 metres quadrats útils del nou edifici.

El nou CAP, ubicat al número 20 del carrer de l’Alhambra, també incrementa el nombre de consultes, ja que disposa de 35 espais pels 18 que hi havia a l’antic centre del carrer Jacint Verdaguer.

El Departament de Salut de la Generalitat ha estat l’encarregat de construir el nou edifici, que ha costat uns quatre milions d’euros.

ENFORTIR L’ATENCIÓ PRIMÀRIA
L’Institut Català de la Salut (ICS) serà l’encarregat de gestionar el centre, que haurà d’afrontar els reptes del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària i Comunitària. L’objectiu és reforçar el paper dels professionals de la salut per tenir un enfocament comunitari que serveixi per lluitar contra les desigualtats socials, l’origen de moltes malalties cròniques que afecten la ciutadania.

Al nou centre d’atenció primària s’hi faran activitats preventives com vacunacions, educació sanitària o consells de salut, així com l’atenció i seguiment de les malalties agudes i cròniques, la salut dels infants, atenció domiciliària, consulta de salut mental de suport a l’atenció primària i servei de dentista.