A l’Hospitalet ja es van fer cribratges massius aquest estiu en diferents barris com aquest de La Florida. Foto: Twitter (@AViVLaFlorida)

Salut ha anunciat que demà posa en marxa un dispositiu per fer cribratges massius a l’Hospitalet. Les proves es faran a totes les persones asimptomàtiques majors de 16 anys i volen servir per detectar possibles contagis per tal de frenar l’expansió de la pandèmia a la ciutat.

Els tests es faran en tres punts diferents de la ciutat per evitar aglomeracions i per poder realitzar una radiografia més completa de l’afectació del coronavirus al municipi. Les proves es faran al Casal de Gent Gran de Pubilla Casas, ubicat al carrer Amadeu Vives 1-3; al Casal de Gent Gran de Sant Josep, situat al carrer Santiago de Compostel·la 11; i al Casal de Gent Gran de Provençana, al carrer Amadeu Torner, 28-30.

Els centres per fer-se les proves estaran oberts de dilluns a divendres de 12 del migdia a vuit del vespre i els dissabtes, de vuit del matí a vuit del vespre. A les persones que hi vagin se’ls farà un test ràpid que proporcionarà els resultats en 15 minuts.

L’objectiu és controlar la transmissió del virus amb rapidesa i així poder trencar totes les cadenes de contagi possibles abans que el coronavirus s’estengui i ja sigui impossible de controlar. Per això, les autoritats sanitàries recorden que aquelles persones que tinguin símptomes o que siguin contacte d’un positiu no han de fer-se aquesta prova, sinó que han de seguir el procediment indicat i fer-se les proves al CAP o a l’espai que s’hagi habilitat per fer el seguiment.

El Departament de Salut ha decidit començar aquest cribratge massiu a l’Hospitalet, que es farà durant diverses setmanes, quan a la ciutat hi ha un índex de risc de 382,18 punts (molt alt) i una incidència acumulada dels últims 14 dies de 444,66.