Un dels CAP’s que continuarà obert és el de Collblanc. Foto: CSI

El Departament de Salut està duent a terme una reorganització dels centres d’atenció primària (CAP) i de la capacitat d’hospitalització a la ciutat per tal d’afrontar amb les millors garanties l’augment de nous casos de contagi pel coronavirus SARSCoV-2. Davant la situació d’excepcionalitat, Salut explica que s’estan adoptant mesures segons la disponibilitat de professionals que hi ha a cada centre i amb l’objectiu de garantir les condicions de seguretat en la prestació de l’assistència sanitària.

Per això, des de dimarts 24, l’activitat presencial a l’Hospitalet només es farà als següents centres mèdics: CAP Bòbila, CAP Florida, CAP Collblanc, CAP Torrassa, CAP Just Oliveras, CAP Bellvitge, CAP Amadeu Torner i CUAP Pura Fernández.

Això significa que la resta de CAP‘s de la ciutat no atendran a pacients físicament als centres. Alguns dels que tancaran són el CAP Can Serra, el de Rambla Marina, el de Sanfeliu, el de Gornal o el CAP Mossèn Jacint Verdaguer. En aquests centres, que no estaran oberts al públic, es donarà suport a l’atenció telefònica, a l’atenció domiciliària o a les cures en residències i altres centres mèdics.

A més, des de Salut recomanen no anar als centres mèdics i fer les consultes no presencials, per tal d’evitar anar als centres d’atenció primària, que ja estan al límit. Per això, recomanen l’ús del portal La Meva Salut i de l’aplicació Stopcovid19.