Agents de la policia nacional registrant la seu del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han confirmat avui a Línia L’H que ja s’ha aixecat el secret de sumari sobre la investigació de presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Fa una setmana, dimecres 10 de juny, agents de la Policia Nacional entraven a la seu d’aquesta entitat privada sense ànim de lucre per escorcollar-la i emportar-se documents que provessin aquests fets, denunciats per l’ara exregidor d’Educació, Esports i Joventut, Jaume Graells.

La jutgessa encarregada d’aquest cas és la titular del jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet, Beatriz Faura. Aquesta magistrada també va ser l’encarregada de jutjar les diverses peces que formen part del conegut cas Mercuri, el cas de corrupció de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos. També va ser ella qui va imputar diversos alcaldes i regidors, entre ells l’alcaldessa Núria Marín, pels presumptes sobresous cobrats a través de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), cas que finalment va ser arxivat.

Per altra banda, aquesta publicació també ha pogut saber que qui s’està encarregant d’aquest cas és la Fiscalia Anticorrupció.