Concentració davant el Departament d’Educació per evitar el tancament de l’Acadèmia Cultura. Foto: Twitter (@nunez_edu)

La lluita per evitar el tancament de l’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet no s’atura. Avui, l’escenari ha estat el Departament d’Educació. Allà s’han manifestat unes 200 persones, que han acompanyat els representants de les famílies i els treballadors que s’han reunit amb una representant del Govern. Concretament, amb Pilar Contreras, director general de centres concertats i privats. Ella ha estat l’encarregada de rebre les 3.700 firmes que s’han recollit per reclamar que s’eviti el tancament de l’escola de primària i secundària. En la trobada hi ha participat Sara Huertas, una de les portaveus de les famílies afectades, que ha explicat la situació i ha demanat implicació a la Generalitat.

Durant la reunió, Huertas ha exposat la situació que pateix l’Hospitalet, amb uns centres educatius de primària i secundària amb les ràtios al límit. Per això consideren que el tancament de l’Acadèmia Cultura és “un problema social” que afecta a tota la ciutadania. Perquè el tancament obliga a buscar places per a 340 alumnes de primària i secundària que, en molts casos, el curs que ve hauran d’anar a escoles d’altres barris.

RECURS SINDICAL
Comissions Obreres també denuncia el dèficit de places escolars que pateix la ciutat des de fa temps. Per això, el sindicat ha decidit presentar un recurs d’alçada a la resolució del Departament d’Educació que autoritza el tancament de l’Acadèmia Cultura.

El sindicat considera que la Generalitat ha actuat de manera “poc responsable”. Per això demana que aturi la decisió i revoqui el tancament. Des de Comissions també esperen que això permeti evitar l’acomiadament de més de trenta treballadors del centre.

Cas Acadèmia Cultura: “Tant el bisbat com la direcció ens han deixat penjats”