Una de les obres instal·lada al parc infantil. Foto: Twitter (@noemige78)

L’Ajuntament ha retirat part de les instal·lacions artístiques que hi havia des del 30 de maig a la plaça de Can Colom. La iniciativa, impulsada pel Districte Cultural, volia explorar la relació entre l’escultura i l’espai públic, però des del primer moment, diversos veïns i veïnes van advertir a través de les xarxes socials que les obres artístiques, situades en un parc infantil, podien ser perilloses i provocar algun incident als infants que habitualment van a jugar a la plaça.

L’exposició havia de durar quatre setmanes, però dilluns 3 de juny, quatre dies després d’haver-la instal·lat, l’Ajuntament va retirar algunes de les peces que havien generat més controvèrsia, com per exemple uns guardaraïls que substituïen la tanca de fusta de l’àrea de jocs infantils. També van retirar una instal·lació que consistia en tres bicicletes penjades d’una corda lligada a una mena d’estructura que estava a gran alçada.

Des del consistori asseguren que si van retirar les obres és “a causa dels actes vandàlics”, que les van malmetre durant el cap de setmana. El regidor de Cultura en funcions, David Quirós, va anar més enllà i va acusar “d’intolerants” els que no volen “democratitzar la cultura”.

CRÍTIQUES A LA RETIRADA
La polèmica no es va acabar amb la retirada de les obres, ja que, de nou, els veïns i veïnes van mostrar el seu descontentament a través de les xarxes socials per les tasques.

A Twitter, alguns veïns van penjar fotos de claus i caragols que havien quedat al parc després de treure les peces i van criticar la falta de seguretat.