Accés directe a les andanes des del carrer. Aquesta és la situació que es troben, des de mitjans de setembre, els 6.362 usuaris i usuàries que agafen diàriament el tren a l’estació de Bellvitge.

Les obres que Renfe està duent a terme a l’estació de Rodalies, que continuen avançant, han entrat en una nova fase que ha obligat a tancar el vestíbul de l’estació. Així doncs, els viatgers que han d’agafar el tren ja no han de baixar a l’estació per anar a l’andana sinó que, mentre durin els treballs al vestíbul, els usuaris accediran als trens des del carrer.

Això fa que les andanes no estiguin connectades entre si i, si un usuari o usuària ha de passar d’una plataforma a l’altra, ho ha de fer per fora del recinte, a través de la plataforma elevada que connecta les dues zones del barri. Així doncs, els més de 6.000 usuaris i usuàries que, segons Renfe, passen diàriament per aquesta estació encara han de fer servir el pas elevat per arribar a les andanes.

Mentre durin les obres, la companyia ha instal·lat cartells per indicar l’accés als usuaris, unes casetes on hi ha un punt d’informació i una màquina per validar els bitllets i treballadors que informen els viatgers.

Renfe preveu que aquestes obres, que compten amb un pressupost de gairebé 3 milions d’euros, durin més de mig any i no estiguin enllestides fins a la primavera de l’any que ve.