Reclamen conservar el servei, encara que sigui en un altre edifici. Foto: Ajuntament de l’Hospitalet

La recollida de signatures que ha impulsat l’associació de veïns Som Santa Eulàlia ja ha rebut més de 3.000 adhesions. Diversos comerços i establiments del barri s’han sumat a la iniciativa i són punts de recollida, en paral·lel a la campanya posada en marxa a Change.org. Cristóbal Ortega, president de l’entitat, explica que la seva prioritat és que es mantingui el servei, sigui a l’edifici històric del carrer Pareto o en un altre espai proper.

Des de l’entitat veïnal entenen que l’edifici no complia amb les condicions de seguretat que exigeix la normativa actual, però remarquen que l’espai havia estat en funcionament fins a l’esclat de la pandèmia ara fa un any. També recorden que hi ha altres espais que no compleixen amb tota la normativa, però que continuen oberts perquè són un servei imprescindible. Per això, des de Som Santa Eulàlia consideren que l’Ajuntament de l’Hospitalet hauria d’haver buscat una alternativa abans de tancar la biblioteca del carrer Pareto i deixar el barri sense servei unilateralment.

Davant d’aquesta situació, el govern de Marín va aprofitar el Consell de Districte que es va celebrar el dia 6 per llençar una nova proposta. El regidor del Districte, David Quirós, va posar sobre la taula la idea de buscar un espai on s’instal·laria una sala infantil o un espai de lectura prop del punt de recollida de llibres que s’obrirà al mercat aquesta tarda. Som Santa Eulàlia considera que aquesta proposta és un nyap que no solucionarà el problema.

Al Ple de finals de març, el PSC va rebutjar una moció d’ERC contra el tancament de la biblioteca.

La biblioteca de Santa Eulàlia tanca per sempre per problemes de seguretat