Un centenar de persones s’han manifestat davant de l’Ajuntament de l’Hospitalet. Foto: Pau Massip

La plantilla de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Hospitalet ha tornat a sortir al carrer. Després de l’assemblea que van convocar el 4 de febrer a l’Auditori Barradas, els treballadors i treballadores s’han reunit per fer la llista de les mancances que pateixen cada dia. La plantilla denuncia que el model de Serveis Socials de la ciutat ha quedat obsolet.

Els professionals consideren que la direcció gestiona l’àrea “allunyada de la realitat”. Per això reclamen obrir un diàleg per fer arribar les seves necessitats i que el govern de Núria Marín els atengui. Un centenar de persones es van concentrar dijous 25 al migdia davant de l’Ajuntament per mostrar la seva indignació.

El manifest publicat reclama “una estructura directiva amb coneixements tècnics en matèria de Serveis Socials”. També demanen millorar els sistemes per garantir “la cobertura digna de les necessitats bàsiques”. La pandèmia ha desbordat un sistema que ja estava al límit i que feia anys que ha quedat antiquat.

A més, els professionals també demanen que se’ls valori la tasca que desenvolupen i que s’acabi amb l’absència de reconeixement per part del govern de Marín. L’objectiu d’aquestes reivindicacions és millorar l’atenció dels veïns i veïnes de la ciutat que necessiten els recursos de Serveis Socials.

Els treballadors dels Serveis Socials de l’Hospitalet se senten desbordats