El Transformador d’Endesa que Defensem el Castell vol protegir per evitar que l’enderroquin. Foto: Twitter (@ElBellvis)

Protegir el Transformador perquè no es perdi un edifici d’alt valor històric i arquitectònic per a la ciutat i assegurar-se que tot l’entorn no deixarà de ser zona verda en un dels barris més densament poblats d’Europa. Aquests són els objectius que la plataforma Defensem el Castell de Bellvís ha defensat en una reunió que mantindrà amb Olga Gómez, regidora del Districte de Collblanc i la Torrassa.

Per mostrar el suport que tenen les propostes de l’entitat, els representants de la plataforma ha presentat més de 620 firmes de veïns i veïnes, així com d’entitats, partits i altres plataformes que demanen al govern de Núria Marín que asseguri que l’entorn del Transformador, ara tancat i propietat d’Endesa, serà una zona verda oberta al barri.

A més de les firmes, des de Defensem el Castell també demanaran que l’edifici del Transformador es torni a incloure al Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA). De fet, aquest element ja en formava part, però en l’última revisió es va descatalogar. Llavors, Endesa ho va aprofitar per enderrocar els xalets canadencs, els edificis on vivien els enginyers que controlaven la planta, així com la torre de refrigeració dels transformadors.

L’entitat també vol que es garanteixi que l’espai serà una zona verda pel barri, tal com diu el planejament urbanístic. Aquest planejament es va canviar, ja que abans la zona del transformador era considerada una àrea de serveis, però aquesta es va traslladar al parc de la Torrassa per poder-hi construir el nou camp de futbol, col·locant els metres de zona verda dins del recinte del transformador.

QUE EL GOVERN ES POSICIONI
Amb l’entrega de les més de 620 firmes i el manifest, la plataforma Defensem el Castell de Bellvís reclama al govern de Núria Marín que es posicioni sobre un dels elements arquitectònics moderns més importants que queden al barri de la Torrassa. Diuen que es volen moure per protegir aquest edifici abans que ho faci l’Ajuntament.

Per això, han demanat un calendari a la regidora Olga Gómez per saber quins són els plans del consistori envers aquest espai i la seva protecció. L’entitat assegura que no acceptarà perdre cap espai verd en una de les zones més densament poblades d’Europa. I preveuen fer més activitats al barri per donar a conèixer la situació del Transformador.