L’edifici acull actualment diversos equipaments culturals. Foto: Línia

Va començar a funcionar a mitjans del segle XIX i va convertir-se en una de les fàbriques tèxtils més importants del país. La Tecla Sala, un dels equipaments culturals punters de la ciutat, va ser durant més d’un segle un important centre de producció de filatures. L’edifici principal, obra de l’arquitecte Claudi Duran Ventosa, data del 1882 i està catalogat com a patrimoni local. D’estil manxesterià amb murs de maó vist, la fàbrica va tancar el 1973, coincidint amb la crisi general del sector i amb la mort de la seva propietària, Tecla Sala i Miralpeix.

Ara, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet i l’Ajuntament –a través del servei de Biblioteques i amb la col·laboració del Museu– estan recopilant testimonis de persones que van treballar-hi. “El teu testimoni, la teva experiència, formen part de la història de la ciutat. Ens agradaria conèixer-los”, és el lema d’una iniciativa emmarcada en un projecte d’història oral i també de recollida de fotografies, documentació i objectes de la fàbrica ‘inèdits’.

En aquesta línia, es busquen persones que coneguin algú que hi treballés o bé que tingui alguna informació sobre la feina que es portava a terme a la fàbrica. Per poder satisfer qualsevol d’aquestes peticions, cal adreçar-se o bé a la biblioteca central Tecla Sala o bé posar-se en contacte amb el Centre d’Estudis, ubicat a l’espai molí del mateix complex industrial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram