PSC i Junts han tancat files amb Núria Marín, presidenta de la Diputació i alcaldessa de l’Hospitalet. Foto: Àlex Recolons / ACN

El PSC i Junts han fet valdre la seva majoria per tombar la moció presentada per Esquerra Republicana al ple de la Diputació de Barcelona per reclamar que Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, s’apartés del càrrec de presidenta de l’entitat davant les imputacions del cas sobre les presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

El partit de Marín i els seus socis han rebutjat de ple el text presentat pels republicans, que demanava posar fi a la “manca de transparència” del PSC i els postconvergents a l’hora de donar explicacions sobre el cas que afecta el Consell Esportiu i que ha acabat amb la imputació de l’alcaldessa de l’Hospitalet per malversació, prevaricació i omissió del deure de perseguir els delictes.

El portaveu d’Esquerra a la Diputació, Dionís Guiteras, ha criticat que Marín hagi posat a disposició del partit els seus càrrecs orgànics, és presidenta del PSC i forma part de l’executiva del PSOE, però que en canvi no hagi fet el mateix amb els càrrecs públics que ostenta, l’alcaldia de l’Hospitalet i la presidència de la Diputació.

A més, els republicans també van presentar dos punts més en què demanaven que es condemnés “la corrupció en totes les expressions” i que es revisi el Codi de Bon Govern i el Codi de Conducta dels Càrrecs Electes i Directius de la Diputació. Aquests sí que han rebut el suport de la resta de partits, que a la vegada han considerat que la petició del ple extraordinari feta per ERC era “electoralista”.

Núria Marín ha mantingut un perfil baix durant tot el debat. Tal com recull l’ACN, bàsicament ha donat pas i ha mantingut l’ordre durant les intervencions dels diferents partits i ha acabat dient que espera que els partits siguin capaços “d’arribar a un acord” sobre la revisió dels codis de conducta contra la corrupció.

La Diputació celebra un ple sobre el cas del Consell Esportiu