El carrer Mare de Déu de Núria, un dels afectats. Foto: Twitter (@nuriaesterri)

Els veïns i veïnes de La Florida, Santa Eulàlia, Collblanc i la Torrassa s’han unit per manifestar-se contra la tala d’arbres que hi ha hagut en diferents carrers dels seus barris aquest mes d’agost. El dia 27, una cinquantena de persones es van concentrar al carrer Mare de Déu de Núria per reclamar a l’Ajuntament que aturés la tala d’arbres en aquest i en la resta de carrers on estigués previst fer-ho.

En el manifest que van llegir, també demanaven al govern de Núria Marín que es replantegi les futures obres que s’hagin de fer per tal de garantir que es conservin els arbres que ara hi ha.

Davant d’aquestes crítiques, el regidor d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, Cristian Alcázar, diu que hi ha gent “que vol fer veure que hi ha un pla de tala, i no és així”. Alcázar assegura que “hi ha un pla d’arbrat” i que es va seguint a mesura que es van fent les obres als diferents carrers de la ciutat. A més, defensa que el pla serveix per aplicar la normativa d’accessibilitat.

“FALTA D’INFORMACIÓ”
Els col·lectius que s’oposen a la tala d’arbres expliquen que, des de l’Ajuntament, “no s’ha fet cap esforç per explicar el pla de l’arbrat”.

En aquest sentit, Alcázar, que va prendre el relleu de Pepe Castro al capdavant d’aquesta cartera després de les eleccions del maig, diu que accepta les crítiques per no haver explicat millor el pla d’arbrat i afegeix que, a partir d’ara, quan facin exposicions sobre quines obres faran hi inclouran què passarà amb els arbres.

També comenta que explicaran “profundament” el pla d’arbrat en els Consells de Districte i que mantindran trobades amb veïns i entitats.

REPARTIR O CONCENTRAR
Una de les crítiques que fan els contraris a la tala d’arbres és que aquests es treuen de carrers i barris densos, sobretot a la zona nord de la ciutat, i es traslladen a espais on ja n’hi ha, com carrers més amples o zones verdes.

Alcázar defensa que aquest argument és trampós perquè la lluita contra la contaminació de l’aire no es fa carrer a carrer, sinó a escala de ciutat.