Un dels pins de l’avinguda Pau Casals. Foto: Defensem el Castell de Bellvís

Diversos grups de veïns i veïnes es concentren a l’avinguda Pau Casals de l’Hospitalet des de primera hora del matí per evitar la tala d’arbres que està prevista en un tram d’aquest carrer. Segons el consistori, l’eliminació d’aquests pins està prevista al Pla d’Arbrat impulsat pel govern de Núria Marín.

L’objectiu de la tala és ampliar la vorera, però els manifestants reclamen mantenir els arbres, uns pins de gran envergadura. Des d’entitats com L’Hospitalet Verd denuncien el problema de contaminació que pateix la ciutat i la constant eliminació d’arbres per part de l’Ajuntament. La plataforma explica que aquests arbres ajuden a reduir els nivells de diòxid de carboni dels carrers de la ciutat i també redueixen les altes temperatures a l’estiu.

La tala estava anunciada per ahir al matí, segons ho indicaven uns cartells penjats per l’Ajuntament als mateixos arbres. Des de primera hora diversos veïns van estar presents al carrer per evitar que comencessin a funcionar les serres, però segons expliquen a aquesta publicació no s’hi va presentar ningú i només van instal·lar una malla sobre les tanques metàl·liques.

Les entitats que volen evitar la tala dels pins han convocat una nova protesta per avui, organitzant activitats i tallers amb la intenció de tallar el carrer i evitar que es puguin serrar els arbres.