Un membre de Protecció Civil de l’Hospitalet entregant material sanitari a una residència. Foto: Ajuntament

Els membres de Protecció Civil de l’Hospitalet han repartit uns 12.000 elements de protecció i material sanitari a les diferents residències per a persones de la tercera edat que hi ha a la ciutat. Entre el material repartit hi ha més de 10.000 guants, 800 protectors pels braços, 300 pots de sabó desinfectant, 400 granotes, 100 mascaretes i altres materials útils per prevenir el contagi del coronavirus Covid-19 i reduir l’expansió d’aquesta pandèmia.

Tot aquest material sanitari de protecció recollit per Protecció Civil l’han donat diferents veïns i veïnes de la ciutat, així com empreses, escoles bressol o altres serveis municipals que, per evitar l’expansió del virus, van ser clausurats fa dues setmanes. També hi ha col·laborat diverses clíniques dentals de la ciutat, que habitualment fan servir aquest tipus de material mèdic tan específic, però que aquests dies no poden obrir per l’estat d’alarma i l’ordre de confinament.

Per aquells que encara tinguin material d’aquest tipus i creguin que pot ser útil, la campanya de donacions iniciada per l’Ajuntament continua en marxa. S’hi pot contactar a través del correu electrònic [email protected], que s’encarrega de gestionar la recollida de material sanitari i de protecció per fer-lo arribar a aquells serveis que més ho necessiten.

El repartiment de material sanitari a les residències de gent gran, una petició que va fer fa uns dies la Fundació Santa Eulàlia i que Línia L’H va explicar, és una de les diverses tasques que estan desenvolupant aquests dies els membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de l’Hospitalet, que s’han sumat a les diverses accions per fer front a la situació d’alarma que ha provocat la Covid-19.