Una de les participants al projecte durant l’entrevista. Foto: Pintando historias

El projecte ‘Pintando historias’ ha arribat a la Florida. Aquesta iniciativa, que pretén recuperar la memòria històrica dels diferents barris de la ciutat perquè no es perdi i perquè els més petits la puguin descobrir, ha arribat a aquesta zona de la ciutat després de passar per Santa Eulàlia, Sant Josep i Pubilla Cases.

Durant el mes de desembre, els alumnes d’audiovisuals de l’escola Serra i Abella que col·laboren en el projecte van fer les entrevistes a les persones grans que s’han volgut sumar a aquesta iniciativa. Entre el Casal de Gent Gran de la Florida i altres espais, els participants van poder recollir 14 testimonis de persones grans, que van explicar la seva història davant les càmeres.

Ara, els encarregats del projecte estan editant els vídeos per fer-ne diverses píndoles d’entre dos i tres minuts que, un cop muntats, passaran als estudiants d’algun dels centres públics del barri perquè aquests coneguin les seves històries i les puguin reinterpretar a través dels dibuixos.

Amb aquest projecte, a banda de recollir el testimoni dels més grans per tal que les seves vivències no es perdin, els impulsors de la iniciativa volen que els infants de la ciutat coneguin com era la dinàmica, la vida social dels barris on viuen i com ha canviat.