Marín, Torra i Calvet van inaugurar la nova parada. Foto: Generalitat

La nova línia L10 del metro ja s’atura al barri de Santa Eulàlia. Dissabte 2 de març es va inaugurar la parada de Provençana, situada a la cruïlla dels carrers Aprestadora i Rosell. A l’acte hi van assistir el president de la Generalitat, Quim Torra, l’alcaldessa Núria Marín i el conseller Damià Calvet. El titular de Territori va dir que l’estrena d’aquesta nova parada “millorarà l’oferta de transport públic” a la ciutat i espera que així “la ciutadania abandoni el cotxe i la moto i aposti per una mobilitat sostenible” i que “ajudi a lluitar contra els efectes del canvi climàtic”, per exemple durant episodis de contaminació de l’aire com el que es va decretar durant la setmana del MWC.

L’estrena d’aquesta parada posa fi a les reivindicacions que els veïns i veïnes han fet des que l’L10 es va posar en marxa, i és que tot i que els trens circulaven per sota del barri, els ciutadans no hi podien accedir perquè l’estació no estava feta. Marín ho va explicar durant la inauguració dient que per als habitants de Santa Eulàlia “era del tot incomprensible veure com l’L10 Sud es posava en marxa de manera incompleta”.

MÉS CONNEXIONS
El conseller Calvet va aprofitar l’acte per explicar que les obres de l’estació de Ciutat de la Justícia, l’altra parada que l’L10 tindrà a la ciutat, “avancen segons el calendari i entrarà en funcionament l’octubre vinent”. On també s’està treballant és a la nova estació d’Ernest Lluch, de la Línia 5. D’aquesta manera, Calvet va explicar que el 2021 “la segona ciutat més gran del país tindrà un total de 20 estacions de metro, una xarxa àmplia i diversificada”.

En aquest sentit, el president Quim Torra va dir que el transport públic suposa “més cohesió social i més oportunitats per a tothom” i va criticar la falta d’inversions per part de l’Estat, “que no hi és mai”.