La dissolució del Parlament evita que l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, hi comparegui abans del 14-F. Foto: Judit Castaño / ACN

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, no haurà de donar explicacions pel cas del Consell Esportiu fins després de les eleccions del 14 de febrer. Com va advertir Línia L’H en l’edició en paper, la petició de compareixença a Marín, imputada per prevaricació, malversació de diners públics i omissió del deure, va decaure ahir després de la dissolució del Parlament.

Esquerra Republicana, un dels partits que va demanar la compareixença de la també presidenta de la Diputació juntament amb els comuns, ja va explicar que si es donava aquesta situació, com així ha sigut, tornaria a demanar la compareixença de Marín a la Comissió d’Afers Institucionals un cop es constitueixi el nou Parlament.

Sigui com sigui, l’alcaldessa de l’Hospitalet evitarà haver de donar explicacions sobre el cas davant la resta de partits abans de les eleccions catalanes, previstes pel 14-F, cosa que hauria impactat de ple en la campanya electoral del PSC.

TRANSPARÈNCIA ABSOLUTA
En el ple monogràfic sobre corrupció que va celebrar el Parlament la setmana passada, tots els grups menys el PSC i Junts per Catalunya van votar a favor d’una resolució que reclamava a Núria Marín que sigui “radicalment transparent” davant de les presumptes irregularitats en la gestió econòmica del Consell Esportiu de l’Hospitalet que investiga la UDEF i un jutjat de la ciutat.

El text reclama a l’alcaldessa i presidenta de la Diputació que emprengui les “mesures necessàries” per aclarir els fets i preservar l'”honorabilitat” d’aquestes institucions “assumint les responsabilitats necessàries”.

L’ASSESSORIA DE MONRÓS TREBALLAVA PEL CONSELL
Jordi Monrós, líder de Junts a l’Hospitalet i cap de llista del partit de Carles Puigdemont a les últimes eleccions municipals, quan els exconvergents es van quedar sense representació des del 1979 al Ple de la ciutat, és responsable de l’àrea laboral del despatx Moral i Monrós Associats des del 1989.

Segons explica Nació Digital, aquesta gestoria va assessorar el Consell Esportiu de l’Hospitalet des del gener del 2005 i fins aquest mes de desembre. L’inici de la relació de l’empresa de Monrós i el Consell coincideix amb la seva entrada a l’Ajuntament com a regidor de CiU.

El contracte amb l’assessoria de Monrós, que ara és representant de la Cambra de Comerç a l’Hospitalet, en temes laborals coincideix amb l’acomiadament de Cris Plaza com a director del Consell Esportiu, un cas que està sota la lupa de la policia perquè, tot i deixar el càrrec voluntàriament, Plaza hauria cobrat, presumptament de manera irregular, una indemnització de més de 47.000 euros del Consell Esportiu.

El PSOE i el PSC tanquen files amb Núria Marín

Marín, després de la imputació: “No dimitiré, no hi ha motius per fer-ho”