Foto: Gerard Artigas / ACN

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha estat escollida avui presidenta de la Diputació de Barcelona gràcies al pacte firmat pels socialistes i Junts per Catalunya. Marín ha hagut d’esperar a la segona volta per assolir la presidència, ja que el pacte entre el PSC i els postconvergents no tenia majoria absoluta. De fet, més enllà de la presidència, els dos partits hauran de buscar acords per tirar endavant les seves propostes al Ple de l’ens supramunicipal.

El Ple d’avui ha estat marcat per les tensions entre Esquerra Republicana i JxCat, que han estat negociant fins minuts abans de constituir el nou plenari un govern alternatiu que mantingués la presidència en mans independentistes. De fet, i per reclamar aquesta entesa, a l’exterior de la seu de la Diputació, ubicada a la Diagonal de Barcelona, s’han concentrat centenars de manifestants, que es podien sentir des de dins l’edifici mentre durava el Ple.

Finalment, Núria Marín ha estat escollida en segona volta per majoria simple gràcies als 23 vots rebuts, 16 del PSC i 7 del partit de Carles Puigdemont.

DE MANS DE CORBACHO
Un cop escollida, Núria Marín ha rebut la vara de presidenta de la Diputació de mans del president de la Mesa d’Edat. La casualitat ha volgut que aquest fos justament el seu antecessor al consistori hospitalenc, l’exsocialista Celestino Corbacho, que torna a la Diputació que ell mateix va presidir entre el 2004 i el 2008, aquesta vegada gràcies al seu acord amb Ciutadans. Durant aquest acte protocol·lari, al Ple s’ha pogut percebre que ni Corbacho ni Marín estaven excessivament còmodes.

En la roda de premsa posterior al Ple, Núria Marín ha deixat clar que, tot i el nou càrrec, la seva principal feina i prioritat continuarà sent l’alcaldia de l’Hospitalet, i que la presidència de la Diputació estarà en segon lloc. Per acabar, l’alcaldessa també ha volgut reivindicar el pacte aconseguit entre el PSC i JxCat assegurant que ella sempre estarà disposada a dialogar i a pactar amb tothom.