Alguns dels veïns i veïnes concentrats davant els terrenys de l’antiga fàbrica Cosme Toda. Foto: Twitter (@xavidegr)

Un grup de veïns i veïnes es va concentrar ahir a la tarda davant l’antiga fàbrica de Cosme Toda per protestar contra la construcció de diversos blocs de pisos en aquest solar. Els manifestants demanen que s’aturi el projecte i que es conservi el patrimoni arquitectònic, cultural i social de l’antiga fàbrica de ceràmica.

Aquest és el segon cop que veïns i veïnes del barri de Sant Josep, amb el suport de ciutadans d’altres zones de la ciutat, protesten contra la destrucció del patrimoni històric de l’Hospitalet i contra l’especulació urbanística. L’anterior protesta, que es va convocar abans de l’estiu, va aconseguir aturar les obres durant uns minuts amb l’entrada de diversos manifestants al recinte on s’estan construint els blocs de pisos.

La plataforma Stop Massificació, que lluita per salvar Cosme Toda, denuncia que el projecte urbanístic no compleix amb la normativa arquitectònica actual perquè alguns dels pisos gairebé no tindran llum durant moltes hores del dia. A més, consideren que es tracta d’un projecte de pisos de luxe que no servirà per solucionar els problemes d’habitatge que hi ha a la ciutat.

Des de l’entitat, que ha rebut el suport d’altres col·lectius com Defensem el Castell, el Grup de Patrimoni de l’Hospitalet o diversos partits polítics, també consideren que la construcció d’aquests pisos empitjorarà l’atenció i els serveis públics que tenen al barri, que actualment ja són insuficients i que en molts casos estan al límit del col·lapse. Per això reclamen al govern de Núria Marín que aturi les obres i que preservi el patrimoni arquitectònic de la ciutat.