Professionals de l’Hospital de Bellvitge tractant un pacient a l’UCI del centre de l’Hospitalet. Foto: ACN

A l’Hospital de Bellvitge no hi ha cap brot de coronavirus. Aquesta setmana s’ha fet un cribratge massiu entre els treballadors i només han aparegut 22 positius d’una plantilla de més de 5.200 treballadors. Així ho expliquen des de la direcció del centre, que asseguren que tots aquests casos només representen l’1,3% de tota la plantilla i que tots els contagiats detectats eren asimptomàtics.

Des de la CGT asseguren que “els treballadors no treballem si som positius” i afegeixen que “si estem contagiats estem de baixa”. Per això, afirmen que actualment no els consta que hi hagi cap treballador que estigui contagiat i que estigui treballant al centre. De fet, fins i tot als treballadors que són contacte estret d’un positiu, encara que la prova surti negativa, estan de baixa catorze dies per complir amb la quarantena.

El sindicat fa algunes reclamacions a la direcció i a Salut, com per exemple que caldria fer un “cribratge més continuat” a la plantilla o que caldria fer seguiment dels falsos negatius que poden donar alguns pacients i l’afectació que això pot tenir per als treballadors, però asseguren que ara no els consta que hi hagi cap treballador que sigui positiu i que continuï treballant.

Davant d’un rumor que corre per les xarxes socials, alguns pacients que han d’anar a l’Hospital de Bellvitge a fer-se proves mèdiques han advertit als professionals que tenen por i que no hi volen anar, cosa que podria suposar detectar malalties quan ja és massa tard per tractar-les.

Des de la direcció del centre mèdic de l’Hospitalet recorden que tots els professionals tenen a la seva disposició una consulta i que, si creuen que poden estar contagiats o noten símptomes, poden demanar que se’ls faci una prova per comprovar si tenen el coronavirus.