L’historiador Inocencio Salmerón va investigar el passat de Collblanc i la Torrassa. Foto: Twitter (@MuseuLH)

L’Hospitalet ha perdut una figura clau en la recerca del passat de la ciutat. Inocencio Salmerón va ser un historiador aficionat que va dedicar anys a conèixer i saber tots els detalls dels barris de Collblanc i la Torrassa. Aquesta recerca li va permetre escriure el llibre ‘Històries de Collblanc-Torrassa’, un document bàsic per saber els orígens i l’evolució d’aquesta zona de la ciutat.

Aquest coneixement el van convertir en una figura coneguda i estimada al barri. Per homenatjar-lo, la Coordinadora d’AMPAS de Collblanc-Torrassa va organitzar un acte el 2018 per reivindicar la seva tasca. Els participants van remarcar la seva feina per recuperar la memòria històrica del barri i per explicar-la als veïns i veïnes, sobretot als més petits, perquè no l’oblidessin i coneguessin els seus orígens.

La implicació amb el barri de Salmerón també el van portar a ser president de l’Associació de Veïns de Collblanc-Torrassa, entre el 1988 i el 1990. L’entitat l’ha recordat dient que va ser “un puntal en la difusió de la memòria històrica” del barri. També l’han recordat des del Museu de l’Hospitalet o des de l’Arxiu Municipal, que han recordat la seva humilitat, perseverança i tenacitat per investigar, conèixer i difondre el passat de la ciutat.

Inocencio Salmerón i la recuperació de la història local