Les obres de la xarxa de Rodalies reduiran el nombre de trens que passen per l’Hospitalet. Foto: Arxiu

Moure’s amb transport públic per l’Hospitalet aquest estiu no serà fàcil. Diferents obres al Metro i a Rodalies reduiran la circulació de trens per la ciutat i obligaran la ciutadania a tenir paciència i a planificar bé els viatges abans de sortir de casa, quan la situació sanitària i la pandèmia provocada pel coronavirus ho permetin.

Un dels talls més importants es produirà a l’L1 del Metro. Del 3 al 29 d’agost, aquesta línia estarà tallada entre les parades de Santa Eulàlia i l’Hospital de Bellvitge. TMB ha explicat que tot el tram estarà fora de servei perquè ha de renovar diferents trams de la via, cosa que no pot fer si hi circulen trens.

Les obres també serviran per posar al dia un tram de mig quilòmetre del sistema de drenatge i la instal·lació d’un nou aparell de via a la Florida. A més, se’n renovaran dos més, s’adequarà la catenària al nou tipus de via i s’actualitzaran dos enclavaments de senyalització. Per fer totes aquestes obres, que mantindran el tram tallat durant 27 dies, TMB compta amb un pressupost de 4,6 milions d’euros.

Per als usuaris, la companyia ha previst posar dues llançadores que faran trajectes diferents. Una connectarà directament l’Hospital de Bellvitge amb plaça Espanya, amb un bus que recorrerà la Gran Via sense fer parades. L’altre servei de bus farà el mateix recorregut que el tren, és a dir, des de Santa Eulàlia pararà a la Torrassa, la Florida, Can Serra, la Rambla Just Oliveras, l’avinguda Carrilet, Bellvitge i l’Hospital de Bellvitge. El bus que recorrerà les set parades farà el mateix horari que el metro, és a dir, cada dia des de les cinc del matí fins a la mitjanit.

MENYS TRENS
Pel que fa a Rodalies, les obres que Adif ha previst posar en marxa aquest estiu no es faran a l’Hospitalet, però com que l’estació és un nus important de la xarxa ferroviària de Renfe, això acabarà reduint el nombre de trens que inicien o acaben el seu trajecte a la ciutat.

Així doncs, per exemple, Renfe avisa que a partir del 25 de juliol i durant nou caps de setmana es reduirà l’oferta de trens de l’R2 Sud, que connecten Sants, Bellvitge i Castelldefels. També es reduirà el nombre de trens que connecten l’Hospitalet amb Malgrat de Mar a través de l’R1. Renfe només oferirà sis trens per hora i sentit en hora punta i quatre durant la resta del dia.

Finalment, un dels serveis que quedarà totalment interromput és el que uneix l’Hospitalet amb Molins de Rei a través de l’R1. Aquest servei, cancel·lat per les obres del Corredor Mediterrani, quedarà cobert pels trens que facin el trajecte de l’R4, reduint la freqüència de pas dels combois.